Asus Zenfone 11 Ultra: Egy Újabb Nagy Telefon

Asus Zenfone 11 Ultra: Egy Újabb Nagy Telefon

65f3d33d9eb11 asus zenfone 11 ultra launched 154900161 16x9

 

 

Az Asus Zenfone mindig is a kisebb Android telefonok kedvence volt, de az idei évben ez megváltozott: a Zenfone Ultra nagy telefon lett. Az Asus az ROG Phone 8 gamer telefont alakította át egy hétköznapi használatra szánt készülékké.

 

Nagy, nehéz, és 899 dollárba kerül. Ha szereted a nagy telefonokat, akkor nem lesz kifogásod ellene, de egy hét tesztelés után nem találtam igazán meggyőző okot, hogy miért választanám ezt más nagy, nehéz telefonok helyett.

Lehetséges, hogy az Asus később idén kiad egy kisebb Zenfone 11-et, de a cég nem nyilatkozik erről. Az utolsó igazán nagyszerű kis Android telefon talán már nincs is, vagy talán mégis. Közben egy újabb nagy Android telefon jelent meg — és bár egy jó készülék, nem vagyok biztos benne, hogy szükség volt rá. Megértem a nagy telefonok vonzerejét. Mi a nagy telefonok legnagyobb előnye? A képernyő! Képernyő, ameddig a szem ellát! A Zenfone 11 Ultra egy 6,78 hüvelykes OLED panelt kínál, amely akár 144Hz-re is képes játék módban. Normál használat során 120Hz-re, de mivel LTPO kijelző, akár 1Hz-re is lemehet az akkumulátor kímélése érdekében. Csak 1080p-s felbontású, így nem olyan éles, mint a versenytársak 1440p-s kijelzői, mint például a OnePlus 12 és a Samsung Galaxy S24 Plus.

galaxy s24 vs oneplus 12

 

A nagy telefonok nagy akkumulátorral is járnak, és a Zenfone 11 Ultra 5500mAh-s akkumulátorára semmi panaszom nincs. Könnyedén kibírt egy teljes napot úgy, hogy nem esett 50% alá, és biztos vagyok benne, hogy akár két napot is kibírna. Támogatja a vezeték nélküli töltést is — bár nem a Qi2-t, csak a hagyományos 15W-os Qi-t. A Zenfone 11 Ultra Snapdragon 8 Gen 3 chipsetet használ, ami a csúcskategóriás processzor az Android telefonoknál, és az alapmodell 12GB memóriával és 256GB tárhellyel érkezik. Bár nem nyúztam ki teljesen a gamer DNS-ét a Pocket City 2 játékkal — kereskedelmi zónák kijelölése és adószabályozás valószínűleg nem az, amire a Republic of Gamers gondolt —, de a 11 Ultra könnyedén megbirkózott minden feladattal, amit elé állítottam.

Mint az előző Zenfone-ok, a 11 Ultra működik az AT&T és a T-Mobile hálózatokon, de a Verizonon nem. Elméletileg használhatod a Verizon hálózatán, ha jó 5G lefedettségű területen élsz, és van fizikai SIM kártyád. Csak elméletileg. Nem ajánlanám teljes munkaidős használatra, mert időnként megjelenhet egy aggasztó „No Service” értesítés a képernyő tetején, és bár az üzenetküldés és az adatkapcsolat működik, a telefonhívások elhelyezése nem.

A Zenfone 11 Ultra dizájnja elvontan tetszik. Ha egy dizájn magazinban látnám egy hirdetésben, a hűvös kék felület és a kamera sziget jól nézne ki. De őszintén szólva, nem ez a kedvencem. A fekete élek és a kamera sziget nem igazán illik a sima, enyhén matt hátlaphoz. De főleg az zavar, hogy mennyire nehéz. Többször is kicsúszott a kabátzsebemből és egy ijesztő puffanással esett be az autó ülés és a középkonzol közé. Ezt egyáltalán nem élveztem.

 

asus zenfone 11 ultra blue back

 

Az Asus lépést tart a korral, és néhány AI funkcióval is felszerelte a 11 Ultra-t, beleértve a hívásfordító funkciót, amely pontosan úgy működik, mint a Samsung verziója. Jó, hogy van, de az AI zajcsökkentés a hívásokhoz valami, ami általánosan hasznosabbnak tűnik. Mindkét irányban működik, tisztítva a hangot a hallgató és a beszélő számára is — a Google verziója a Pixelnél csak a másik végén lévő zajokat szűri ki, hogy könnyebben hallható legyen, ha zajos környezetben vannak. Nem tudtam kipróbálni, mert a Verizon hálózatán vagyok.

Az AI funkciók nagyszerűek, de mi az, ami a legtöbb ember számára a legfontosabb? A kamera! A Zenfone legmenőbb kameratrükkje a gimbal-szerű stabilizálás. Videófelvétel közben hihetetlenül jól kisimítja az ütéseket és a mozgásokat — és ha bizonyítékra van szükséged, hogy tényleg működik, közelebbről megnézheted a fő kamera lencséjét, hogy mozog-e. Van egy HyperSteady mód is, amely nagyobb mozgásokhoz igazodik — ha erőszakosan rázod a kamerát, csak mérsékelt lengésnek tűnik. Sok fényre van szükség hozzá, de nagyon menő.

Videó módon kívül a 11 Ultra átlagosnak tűnik. A portré mód kivágásai meglepően jók, és a rendszer elég gyors zársebességet választott, hogy sok éles fotót készíthessek a gyerekemről beltérben játszva. De a 11 Ultra kamerái összességében kissé következetlenek — az automatikus fehéregyensúly néha ingadozik, és a fotók néha túl világosak, túlexponáltak. Néha nem! 

Most az Android telefonok nagy szezonjában vagyunk, hiszen a Zenfone 11 Ultra a Samsung Galaxy S24 Plus, az S24 Ultra és a OnePlus 12 után érkezik. Mindegyik ugyanazt a chipsetet használja (legalábbis az USA-ban kapható S24 Plus), és egyikük sem kisebb 6,7 hüvelyknél. Három ezek közül egyértelműen ajánlható, de a Zenfone esetében nem vagyok biztos benne.

A Galaxy S24 Ultra az egyértelmű választás azoknak, akik a maximumot szeretnék kihozni a telefonjukból. A 799 dolláros OnePlus 12 a megfelelő választás, ha nagy kijelzőt szeretnél és kevesebbet költenél. Mindenki másnak ott van a Galaxy S24 Plus — a közönségkedvenc, amely könnyen elérhető csereakciókkal és szolgáltatói ajánlatokkal. A Zenfone itt nem foglal el egyértelmű helyet.

Talán, ha kiemelkedő kamerája lenne, vagy jobb hálózati támogatása az USA-ban, vagy egy egyedi formaterve, mint semmi más a piacon. A Zenfone 11 Ultra sok dolgot jól csinál, de egyikben sem kiváló. Így jelenleg csak egy újabb nagy telefon.

https://fixity.hu/

Üdvözöllek a Fixityinél!

Keresse Akcióinkat.