Eredeti

Milyen minőségű OLED kijelzőket használunk?

Az OLED kijelzők felépítésük és technológiájuk miatt mindenképpen a jövő kijelzői.

A pixelenként szabályozható fényerő, formálhatóság olyan pluszt adnak hozzá a megjelenítéshez és a megjelenéshez, amivel semmilyen másik kijelzőtechnológia nem versenyezhet.

Az Apple az iPhone X szériával kezdte meg a telefonjain használni az OLED paneleket, a Samsung pedig 2013 óta ezzel szereli telefonjainak túlnyomó többségét.

Az Oled panelek minden tekintetben felülmúlják az LCD kijelzőket, beleértve az árukat is.

Sokáig csak néhány gyártó volt képes stabilan működő és nagy számban is gyártható OLED panelek előállítására. Az igény és a verseny azonban felgyorsult és az elmúlt néhány évben elérhetővé váltak OLED kijelzők az elfogadhatótól egészen a kiváló minőségig.  Van is különbség köztük.

Nézzük az elérhető OLED kijelzőket, minőségük szerint a legjobbal kezdve.

Factory Standard – Gyári minőség (OEM)

Ezekkel a kijelzőkkel szerelik gyárilag a készülékeket. Jellemzően a Samsung, LG, Sharp,Toshiba gyártja.

Vélemény- A Fixity is használ ilyen kijelzőket, ajánljuk!

 

OEM Refurbished – Gyári felújított

Az eredeti kijelzők, melyek egy készüléken megsérültek felújításra kerülnek. Jellemzően gyári vagy azzal azonos minőségű üveggel. Előnye, hogy olcsóbb, mint egy új kijelző, de minősége teljesen azonos az eredetivel, mivel maga a panel gyári minőségű. Csere során a kijelzőt fel kell programozni! Az ön készülékén található kijelző tartalmaz egy chipet, melynek adatait át kell írni az új kijelző chipjébe. Ezzel garantálható, hogy minden funkció a gyári előírásoknak megfelelően működjön.

Vélemény- A Fixity is használ ilyen kijelzőket, ajánljuk!

 

Soft OLED – Után gyártott OLED kijelzők.

Ezek az OLED panelek már nem a fentebb említett gyártók termékei. Jellemzően kínai gyártóktól származnak, ami azonban ez nem jelent feltétlen minőségi romlást. A minőségi után gyártott OLED kijelzők nagyon közel állnak színhűségben, fényerőben a gyári kijelzőkhöz. Ez pusztán az OLED technológia működéséből fakadóan is így van. Előnyük, hogy lényegesen olcsóbbak, mint a gyári vagy akár a felújított kijelzők. Hátrányuk,hogy valamivel könnyebben sérülnek meg, tartósságukra még nincs igazi tapasztalat, mert csak néhány éve vannak piacon,igaz eddig jól működtek.

Vélemény- A Fixity is használ ilyen kijelzőket, de a megfelelő gyártó kiválasztása fontos!

 

 

 

 

OLED kijelzők összehasonlítása

Image

Milyen minőségű LCD-ket használunk?

Magyarországon és szerte a világban rengeteg GSM bolt és szerviz van, akik kijelzőket javítanak. A legtöbb Iphone és Samsung, ezek a legnépszerűbb modellek.

Ha tört már össze a telefonja és javítatta azt valahol, akkor joggal merülhetett fel önben, milyen minőségű LCD kerül a telefonomba?

Mi utánanéztünk,ismerjük az összeset!

Köztudott, hogy egyik gyártó sem árul külön kijelzőket, ezért néhány éve kijelző hiány alakult ki a piacon. A Kínai gyártók gyorsan reagáltak és gyártani kezdtek Iphone LCD-ket, hogy kielégítsék a piaci igényeket. Mivel a legtöbb GSM bolt vagy szerviz zömében ilyen LCD-t épít be egy felújítás során, ezért jó eséllyel az ön készülékében sem gyári a kijelző, ha már egyszer cseréltetett ilyet.

Különböző minőségű után gyártott kijelző található a piacon, különböző áron, de 3 cég van, ami jelentősebb.

Az alábbi ábrán látszik a nagyobb gyártók neve és a minőségi sorrendje is.

Kijelző felsorolás - Fixity

Ahogy látszik a gyári kijelző színteltsége, a felújítás után is változatlan marad. Mivel a gyártó saját kijelzőjét használjuk,ezért az nem meríti jobban a telefont és ellenállóbb az üvege is!

A Tianma a legjobb ha engedünk a minőségből de kevésbe kontrasztos és nem szín hű.

A JDF egy újabb lépcső lefelé, itt az olcsóbb árért cserébe, engedni kell az élességből és a fényerőből is, ezért jobban kell hajtani a kijelzőt, ami hamarabb meríti az akkut!

A sor végén az LT aminek még az előző két után gyártott LCD is feladja a leckét.

Véleményünk szerint az LT alkalmatlan a használatra bárkinek, akinek fontos a telefonja.

Ezen túlmenően az után gyártott kijelzők kevésbé tartósak, jelentősen hajlamosabbak pixel hibákra, szalag kábel meghibásodásra!

A legjobb megoldás egy törött kijelző cseréjére a gyári LCD megtartása és az üveg cseréje, csak így garantálható az a felhasználói élmény, amit a gyártó megálmodott.

Mi csak és kizárólag gyári LCD-ket használunk a felújítás során és csak gyári kijelzőt építünk be!

Válassza a minőséget, válassza a Fixityt!

 

 

 

https://fixity.hu/

Üdvözöllek a Fixityinél!

Keresse Akcióinkat.