Hivatalos a Redmi 12 5G

Hivatalos a Redmi 12 5G

Indiában kezdi pályafutását, de később Európában is megjelenhet a Redmi 12 5G modemmel szerelt változata, amely végre hivatalosan is befutott. Az okostelefon belsejében a nemrég bejelentett Snapdragon 4 Gen 2 lapkakészlet teljesít szolgálatot, de ezt leszámítva nagyjából ugyanazt kínálja, mint a 4G modemmel rendelkező korábbi modell. Maga a telefon sem teljesen új, lényegében a Kínában forgalmazott Redmi Note 12R-ről van szó.

 

A Redmi 12 5G igencsak méretes, 6,79 hüvelykes IPS LCD megjelenítőt kapott, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, 90 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A panel takarásában tehát Snapdragon 4 Gen 2 chipset zakatol, amely mellé 4, 6 vagy 8 GB operatív memória, valamint akár 256 GB belső tárhely is kerülhet az adott konfigurációtól függően.

Az okostelefon hátoldalán 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység foglal helyet, a fázisdetekciós autofókusszal szerelt fő modul mellé egy 2 megapixeles mélységérzékelő került. A Redmi 12 5G előlapjára egy kivágásba foglalt, 8 megapixeles kamerát szereltek. Az okostelefon hardveres komponensei egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez elengedhetetlen elektromosságot, a telepet 18 wattos töltéssel táplálhatjuk.


A Redmi 12 5G-n Android 13 operációs rendszer fut, amelyet a kínai gyártó saját fejlesztésű MIUI 14 felhasználói felület egészít ki egyedi külalakkal, illetve a jól megszokott extra funkciókkal. A Redmi számozott mobiljai történetében most elsőként üveg hátlapot tapinthatunk, ha kézbe vesszük a mindössze 8,2 mm vastag készüléket. A külső borítás rendelkezik némi védelemmel a fröccsenő vízzel és a porral szemben, az IP53 minősítésnek megfelelően.


A Redmi 12 5G fekete, valamint ezüst árnyalatokban kerül forgalomba. Az értékesítés tehát Indiában kezdődik, ahol 47 ezer forintnak megfelelő valutát kérnek el a 4/128 GB-os kiszerelésért, a 6/128 GB-os variáns 53, a 8/256 GB-os konfiguráció pedig 62 ezer forinttal egyenértékű indiai rúpiát kóstál. Az értékesítés augusztus 4-én veszi kezdetét, és jó eséllyel később Európában is megjelenik a mobil.

Forrás és kép

https://fixity.hu/

Üdvözöllek a Fixityinél!

Keresse Akcióinkat.